Skip to content
Superieure kwaliteit!
Gratis verzending bij bestelling vanaf €75!
Verzending in BE én NL!

Veelgestelde vragen

  1. Uit welk materiaal worden de graveer juwelen gemaakt?

Het materiaal waarmee ik werk is Roestvrij staal, ook wel RVS of Stainless steel genoemd. Roestvrij staal is een legering van ijzer, chroom en koolstof. De grote voordelen van roestvrij staal zijn dat het heel sterk materiaal is, het allergie proof is, niet snel krast en erg mooi glimt. Daarnaast verkleurt roestvrij staal vrijwel niet, wel is het belangrijk om op te letten bij gebruik van chloor: door gebruik van chloor kan er dus verkleuring optreden.

  1. Wat is de levertijd van een persoonlijk juweel?

Ca. 2 weken, dit naargelang de drukte. Ik probeer steeds zo snel mogelijk de juwelen klaar te maken.

  1. Heb ik garantie op mijn juweel?

Om een beroep te doen op de garantie, moet de klant een aankoopbewijs kunnen voorleggen. Een kassaticket of een bestelnummer en er dient vooraf contact opgenomen te worden via info@studioanke.be, waarna de klant het artikel op zijn kosten terug dient te bezorgen aan Studio A. Je kan kiezen om de artikelen om te ruilen of te laten herstellen. De herstelling van een artikel geeft geen recht tot terugbetaling. Elk gebrek dient binnen 3 maanden na aankoop te worden gemeld. Nadien vervalt elk recht op gratis herstelling of vervanging en wordt er een herstelkost aangerekend. 
De garantie is nooit van toepassing op defecten die ontstaan ten gevolge van ongelukken, verwaarlozing, valpartijen, ergens achter blijven hangen met het juweel, abnormaal of incorrect gebruik, aanpassingen of wijzigingen aangebracht aan het artikel, hardhandig gebruik, slecht onderhoud (lees onze tips) of normale slijtage.

  1. Kan ik een persoonlijk juweel terug brengen wanneer ik het toch niet mooi vindt?

Nee, helaas: de juwelen worden persoonlijk op maat gemaakt en zijn niet te retourneren.

  1. Hoe maak ik een vingerafdruk?

Teken een vlak met een potlood op een wit blad papier
Wrijf met je vinger over dit vlak tot de vinger zwart is
Kleef een stukje plakband op de zwarte vinger en druk het voorzichtig aan
Kleef dit stukje plakband op een wit papier, je zal zien dat de vingerafdruk nu zichtbaar wordt
Maak een foto van de afdruk en zorg dat de foto goed duidelijk is en de lijntjes van de afdruk goed zichtbaar zijn en laad deze op bij het oplaadformulier

  1. Hoe onderhoud ik mijn persoonlijke juweel?

Roestvrij staal is gemakkelijk te onderhouden maar reageert wel op chloor: Om het roestvrij staal zit een laagje chroom. Dit laagje houdt roest tegen. Het is verstandig om niet te gaan zwemmen of te gaan douchen met je sieraden vanwege de chlorides. Dit kan het laagje chroom beschadigen. Houd ook rekening met chemische producten, zoals parfum en zonnebrandcrème. Als je jouw sieraden af doet bij gebruik van deze heb je veel plezier van jouw sieraden en zullen ze niet verkleuren.

Je kan ze reinigen met lauw water en een beetje zeep maar kijk dus goed of er geen chloor      in de zeep zit. Spoel de sieraden af met lauw water en dep ze droog met een zachte doek of keukenpapier.

Zit er nog ergens vuil in een naadje of tussen een steentje? Verwijder dit dan met een ongebruikte, zachte tandenborstel. Pas op: wrijf niet te hard! Je wilt natuurlijk geen kleine krasjes in je sieraden krijgen.

Om je sieraden weer te laten glimmen kan je deze eventueel insmeren met een heel klein beetje babyolie.

 

  1. Vanaf welke leeftijd kan je een vingerafdruk nemen?

Afdrukken zijn mogelijk vanaf de leeftijd van ca 4 jaar. Bij jongere kinderen zijn de groefjes vaak nog niet diep genoeg waardoor het zonde van de investering zou zijn en je beter voor een volledige handafdruk kan gaan.

 

  1. Welke afbeeldingen/tekeningen kan ik laten graveren op mijn juweel?

Wanneer je graag een afbeelding of tekening, eigen geschreven naam of tekst op je juweel wilt laten graveren, is het belangrijk dat deze afbeelding niet ingekleurd is en bestaat uit enkelvoudige donkere lijnen op een lichte achtergrond. Voor symbolen te zoeken is een tip hiervoor om via google te zoeken naar vector afbeeldingen.

Kleine boodschap:

Ik probeer steeds met heel veel zorg de juweeltjes te maken, maar doordat deze dus handgemaakt worden kan het gebeuren dat er zich kleine imperfecties voordoen. Zij maken jouw juweel uniek… wees lief wanneer dit gebeurd.

Ben je tevreden over jouw juweel? Aarzel dan niet om dit zichtbaar te maken op social media en tag Studio.Anke ( Ik doe dan zeker een vreugdesprongetje)

Heb je klachten en ben je toch niet tevreden? Neem dan contact op via info@studioanke.be zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.